Abigél könyv       

  Georginát, az elkényeztetett, szabadon és jómódban élő kislányt apja,Vitay tábornok egy napon - valamikor 1943-ban - minden magyarázat nélkül felpakolja, és elviszi egy távoli város református nevelőintézetébe. Senkitől nem búcsúzhat el, minden kapcsolata megszakad a külvilággal, apjával is csak hetenként egyszer beszélhet telefonon. Az intézetben minden személyes tárgyát elveszik, sötét, formátlan egyenruhába bújtatják, s kényszerítik, hogy külsejével együtt korábbi szokásait is megváltoztassa. Az otthoni vidám és könnyed élet helyett rideg, percnyi pontossággal beosztott órarend szerint kell élnie, s mindenütt csak tilalmakkal találkozik. A sivár életre kényszerített lányok különös szokásokat, meséket, valóságos kis mitológiákat találnak ki maguknak, hogy vidámabbá tegyék életüket. 
Valamennyien hisznek Abigél csodatevő erejében. Abigél kecses női szobor az intézet kertjében, s az a legenda róla, hogy mindenkinek segít, aki hozzá fordul. Ginát egy véletlen elszólása miatt árulónak hiszik, s többé nem állnak vele szóba. Szökést kísérel meg, de Kőnig tanár elfogja, és visszaviszi az intézetbe. Apja megérkezik, s megmagyarázza Ginának, miért hozta az intézetbe. Ő, a tábornok, ellenálló, s ha véletlenül elfogják, nem akarja, hogy lánya is ellenségei kezébe kerüljön. Egyébként Gina közvetlen közelében van valaki - szintén ellenálló -, akinek az a feladata, hogy vigyázzon Ginára. Ezt tudván a kislány önként vállalja a rabságot. Ezután már viharos gyorsasággal, s egy krimi érdekességével peregnek az események.

A könyvet itt megrendelheted >>>

 

Az Abigél tévéfilm változatról:(1978.)

Rendező

Zsurzs Éva

Forgatókönyvíró

Szabó Magda

Zene

Palásti Pál

Operatőr

Lukács Lóránt

Vágó

Sellő Hajnal

Nyelv

magyar (mono hang)

A dvd itt megrendelhető >>>

Tanárok és diakonisszák

Az iskola növendékei

  • Vitay tábornok  Nagy Attila

  • Horn Mici  Ruttkai Éva

    Abigél hangoskönyv 

    A NagyKönyv játékban dobogós helyet szerzett, film készült belőle, több nemzedék kedvence Abigél, Szabó Magda ifjúságnak (is) szóló alkotása. A történetet szinte mindenki ismeri a TV-ből, de mint általában, ez a regény is sokkal több, mint filmváltozata. Most megismerhetik a teljes művet Zsuzsanna testvér (Piros Ildikó) kedves hangján, aki felolvasás közben azonosul Ginával, Tormával, Horn Micivel, Abigéllel és a többi szereplővel is. Teljes szöveg, 13,5 óra hanganyag. Megjelent 1 CD-n MP3-as tömörítéssel, DVD tokban. Lejátszható MP3-as CD és DVD lejátszókon és számítógépen.

    Kiadás éve: 2006

    Szerző: Szabó Magda

 

A cd itt megrendelhető>>>

Hallgass bele!>>>

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő